Mogelijkheden om overlast van de steenmarter aan uw auto te voorkomen

panlatten-volieregaas-steenmart-overlast-verminderenIn Eibergen hebben we in overleg met een aantal gedupeerden een proefvak aangelegd , dit proefvak bestaat uit een rij panlatten, met hierop bolstaand volieregaas. Mocht ook uw auto regelmatig door een steenmarter worden bezocht, probeer dan ook eens zo'n stuk gaas en laat uw motorblok reinigen bij een garage!

Een andere optie, die u kunt overwegen is parkeren op stalroosters.

Lees meer

Parkeer uw auto 's nachts in de garage

Nu weet ik natuurlijk ook, dat niet iedereen over een garage beschikt daarom de volgende tip.

Plaats uw auto op een wildrooster!

  1. Hiervoor schaft u een aantal roosters aan die u bij veel gebouwen voor de deur ziet liggen.
  2. Zorg ervoor dat zowel links en rechts als wel voor en achter (het motorblok) ruim veertig centimeter uitsteekt, zodat de steenmarter er niet langs kan.
  3. Houd het rooster (de mazen) open!

Vergeet verder alle tips van anderen

Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bel 074 - 3761464 of 06 - 12588958

Lees meer

Steenmarters vinden uw auto een aantrekkelijke speelplaats

 

Op deze vraag heb ik in 2003 een antwoord gevonden. Steenmarters zijn speelse diertjes en mijn gedachten gingen hierna in de eerste instantie eigenlijk ook uit. De stroomkabels in een auto kun je bewegen, bijvoorbeeld door hier met je poot op te slaan en als dat niet meer leuk is ga je er in bijten, dit met alle nare gevolgen. Ook een punt kon zijn, dat de steenmarter op deze manier (dus door bijten in de kabels) zijn gebit in conditie kan houden. Toch ook dit idee was voor mij niet waterdicht, want waarom vernielden ze dan ook de motorkapisolatie, benzineleidingen en bijvoorbeeld de koelvloeistofslangen? steenmarter onder auto Doorgebeten kabel van een auto

Via iemand in Zwitserland ben ik er achtergekomen, dat in veel kabels een stof is verwerkt, die van de visverwerking afkomt. Deze stof moet ervoor zorgen dat de kabels en slangen soepel blijven en niet gaan scheuren. Heel opvallend bij mijn onderzoek was, dat alle kabels zijn doorgebeten of beschadigd bij auto,s met een warm motorblok. Zeer zeker kan een steenmarter bij een warm motorblok de visgeur waarnemen en vindt deze het sterkst bij de kabels en slangen en gaat hier dus mee aan het werk. Waarom ze broodkorsten, vetbollen en ander materiaal onder de motorkap slepen is mij niet duidelijk geworden.

Steenmarterbaby valt uit auto

Soms komt het voor, dat jonge steenmarters in een auto ter wereld komen! Dat dit geen goede keuze is blijkt wel uit deze foto.Het jong is helaas overleden.

 

jonge_steenmarter_uit_auto_gevallen.jpg
  • 1
  • 2