Sporen steenmarter

 Ervaringen met sporen

 

Veegsporen van steenmarter op boei van huis Vooral bij witte boeien om dakgoten zijn de pootafdrukken of veegsporen dan vaak duidelijk aanwezig, mits het hier natuurlijk een steenmarter betreft. Als je tijdens een klachtenafhandeling, betreffende steenmarters alles wat je moet doen, hebt gedaan en dit niet tot het gewenste resultaat heeft geleidt, ga dan eens op zoek naar sporen. Ik moet hier eerlijk bij zeggen, dat dit moeilijker is dan dat je zou verwachten, daar je wel zeker moet weten of je met een steenmarterspoor te maken hebt en niet dat van een ander dier. Ik heb in de loop der jaren geleerd om mij te verplaatsen in een steenmarter, wetende wat een steenmarter allemaal kan hierbij in je achterhoofd houdende. Veelal lukt het mij op deze manier om de opgang van het beest te ontdekken.
Veegsporen (buiksmeer) van steenmarter Verder zijn bomen, otto's, die te dicht tegen een muur staan, auto's, die half onder een carport staan, heggen, muurtjes, steunberen, huizen van de buren, schuurtjes, begroeiing van muren en grove voegen bijvoorbeeld prachtige opstapjes voor steenmarters om boven te komen. Veelal zul je in deze genoemde situaties geen pootafdrukken of veegsporen vinden. Wil je zeker van je bevindingen zijn, maar heb je weinig tot geen aanwijzingen, ga dan de plekken waarvan jij een vermoeden hebt dat de steenmarter omhoog gaat bestrooien met bakmeel (werkt alleen bij droog en windstil weer). Bestrooi dan ruim een meter breed op de grond, waar jij je vermoedens dus hebt. De volgende dag kun je dan kijken naar het resultaat.
Dit zijn veegsporen van de steenmarter Af en toe zijn de veegsporen en pootafdrukken zo duidelijk aanwezig, dat je eigenlijk niet verder hoeft te zoeken om de plek te traceren waar de steenmarter naar boven gaat.