NEEM CONTACT OP

Heeft u overlast van steenmarters, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel mij op 074 - 3761464 of autotelefoonnummer 06 - 12588958. Voor meer informatie over steenmarters kunt deze website bekijken of www.dierenambulancehofvantwente.nl .

Om te voorkomen, dat mensen zelf creatieve methodes gaan bedenken, door ze bijvoorbeeld te gaan vergiftigen of vangen met vallen, kunnen ze beter contact opnemen met een steenmarterdeskundige. Deze persoon weet veelal alles van steenmarters af en biedt u diverse oplossingen voor het probleem aan. Vaak is het probleem met een simpele oplossing verholpen, toch soms is de oplossing wat ingewikkelde. Het opsluiten van de steenmarter door gaten dicht te maken is wel degelijk aanwezig, maar moet ten aller tijde voorkomen worden. Hoe wij tewerk gaan kan ik u helaas niet vermelden, daar dit secuur, doch wettelijk niet is toegestaan. 

TIENTALLEN VRAGEN PER DAG UIT HEEL EUROPA.

Mede dank zij deze prachtige en uitvoerige site over de steenmarter, is het voor mensen uit heel Europa (gebieden waar de steenmarter voorkomt)en die dus overlast ondervinden van dit prachtige roofdier, mogelijk om mij per e-mail vragen te stellen. Deze vragen zijn van zeer uiteenlopende aard en soms kom je tot hele andere conclusies als mensen denken, die mij mailen. Voor mij is het natuurlijk erg belangrijk, dat mensen hun bevindingen zo nauwkeurig mogelijk beschrijven en eventueel foto,s bijvoegen van gevonden sporen of ontlasting. Eigenlijk kan ik stellen, hoe meer zichtbaar materiaal, des te nauwkeurige ik de boel kan determineren (is op naam brengen) en hoe nauwkeurige en uitgebreide mijn antwoord dan kan worden.

STEENMARTERPROBLEMEN OPLOSSEN OP AFSTAND.

Ook ik word door de jaren heen steeds handiger om steenmarterproblemen op te lossen. Daar het voor mij niet haalbaar is om alle overlastproblemente bezoeken in Europa, kan ik ook heel veel adviezen geven via fotomateriaal (dus geen filmmateriaal opsturen of mailen) van huizen / gebouwen. Belangrijke facetten hierbij zijn dan wel, dat deze foto,s iedere muur, iedere inham, het gehele dak en ruim 4 m. vanaf elke hoek de tuin in beeld moeten brengen. In dit geval kan een goede digitale camera goede resultaten opleveren voor u en voor mij. Let wel! dit kan alleen in overleg en als u verder dan 200 km. van het Overijsselse Delden verwijdert woont. (Hiervoor worden onkosten in rekening gebracht).

 

ingang-rattenhol knaagschade-ratten
Ingang rattenhol Knaagschade door ratten

 

SPREEKBEURTEN OVER STEENMARTERS DOOR SCHOLIEREN.

Bijna wekelijks krijg ik hier wel 15 aanvragen voor. Helaas is deze site alleen maar in het Nederlands verschenen en zullen anderstalige scholieren het geen ze willen gebruiken, zelf moeten vertalen. Natuurlijk ben ik altijd blij, als scholieren mij toestemming vragen om over het onderwerp steenmarters, gedeeltes van mijn site te mogen gebruiken. Toch ben ik erop tegen als er gedeelten tekst met foto,s in schoolkranten of op sites van scholen verschijnen, zonder mijn schriftelijke toestemming. Dit zelfde geld trouwens voor kranten, tijdschriften en radio en/of Tv.programma's.

LEZINGEN OVER STEENMARTERS IN HET LAND.

Regelmatig word ik benadert door instanties uit heel Nederland om een lezing te komen houden over steenmarters. Nu doe ik dit met alle plezier, maar u zult ook begrijpen dat hier grenzen aanzitten. Over het algemeen vinden deze lezingen door mij alleen plaats binnen een straal van 60 km. vanaf mijn woonplaats Delden (uitzonderingen daar gelaten). Deze lezingen duren gemiddeld 2 uur inclusief koffie/theepauze. Ik behoud mij het recht om over het onderwerp wering van steenmarters uit huizen en gebouwen niets te vertellen, daar dit toch wel specialistisch werk is. Verder is het niet de bedoeling om tijdens deze lezingen in discussie te gaan met mij over het wel of niet nog langer beschermen van deze marterachtige.

Voor boekingen en prijsopgave kunt u mijn emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., gebruiken. Boekingen moeten minimaal 3 maand van tevoren worden aangevraagd, dit in verband met mijn planningen.

P.s. Deze lezing is ook zeer geschikt voor scholen en bedrijven.